تفاوت VRF و داکت اسپلیت

مقایسه سیستم VRF با داکت اسپلیت

در این مقاله از لوگرانو قصد داریم تا با بررسی تخصصی و مقایسه تفاوت VRF و داکت اسپلیت اطلاعات بیشتری را برای آشنایی با این دو دستگاه در اختیار شما قرار دهیم تا در هنگام انتخاب سیستم تهویه مطبوع منزل یا محل کارتان، بهترین انتخاب را داشته باشید.

دستگاه VRF به معنای کنترل جریان مبرد ( Variable متغیر – Refrigent  سیال سرمازا مبرد – flow جریان) و ایده آن براساس تکنولوژی اینورتر است. به عبارت دیگر در تعریف VRF می‌توان گفت به معنی جریان متغیر سیال است و این جریان متغیر سیال (مبرد) در پنل‌ها و یونیت‌های داخلی صورت می‌گیرد و به عبارت ساده‌تر این دستگاه شبیه داکت اسپلیت با چندین یونیت داخلی است.

سامانه‌های VRF انواع پیشرفته‌ای از سامانه‌های مولتی اسپیلت DX بدون کانال هستند که اجازه می‌دهند واحدهای داخلی زیادی به هر واحد خارجی متصل شود و امکاناتی از قبیل گرمایش و سرمایش همزمان و بازیابی گرما را نیز فراهم کنند.

دستگاه داکت اسپلیت‌ نیز دارای دو بخش یونیت داخلی و یونیت خارجی است. یونیت داخلی به وسیله لوله‌های مسی (دارای مبرد) به یونیت خارجی (کندانسور یا کمپرسور) متصل می‌شود که این دو در کنار هم تشکیل سیکل تبرید تراکمی را می‌دهند.

یونیت‌های داخلی هر واحد در سقف کاذب قرار می‌گیرند و اجازه می‌دهد تا با کانال‌‌کشی به سایر بخش‌ها از جمله اتاق‌ها و سالن‌ها، هوای تهویه شده را به واحد مربوطه انتقال دهد. دستگاه داکت اسپلیت‌می‌تواند صرفا به صورت سرمایشی یا هم سرمایش هم گرمایش باشند. در این صورت برای استفاده از سیستم گرمایشی داکت اسپلیت از کویل آب گرم استفاده می‌شود.

مقایسه و تفاوت VRF با داکت اسپلیت

اما اگر بخواهیم تفاوت‌ها و مقایسه‌ بین این دو دستگاه داشته باشیم، مهم‌ترین موارد شامل نکات زیر است:

  • هزینه اولیه

دستگاه­‌های داکت اسپلیت نسبت به سیستم­‌های VRF هزینه اولیه کمتری دارند، برای مثال برای تأمین ۱۰ تن سرمایش یا ۱۲۰,۰۰۰ Btu/hr به طوری که ۵ یونیت داخلی ۲ تن داشته باشیم، هزینه حدودی دستگاه­های داکت اسپلیت N ریال می­باشد، در حالی که این رقم برای سیستم­های VRF در حدود ۱.۶N ریال است.

  • هزینه اجرا و نصب

هزینه اجرا و نصب سیستم­‌های داکت اسپلیت کمتر (در حدود نصف) هزینه اجرا و نصب سیستم­‌ VRF است. البته به هزینه نصب و اجرای سیستم‌های داکت اسپلیت باید هزینه کانال­کشی اضافه شود در حالی که این مورد برای دستگاه­‌های VRF وجود ندارد.

  • مصرف برق

مصرف برق سیستم‌های VRF کمتر از سیستم­‌های داکت اسپلیت می­‌باشد، با توجه به متغیر بودن جریان مبرد سیستم­‌های VRF اعلام دقیق میزان مصرف برق امکان­پذیر نیست، اما برای حداکثر میزان کارکرد دستگاه‌­های VRF و داکت اسپلیت، میزان مصرف برق دستگاه­‌های VRF در حدود ۶۰تا۸۰ درصد مصرف دستگاه­‌های داکت اسپلیت است

.

تفاوت VRF با داکت اسپلیت

  • آسایش کاربر

در سیستم­‌های VRF به دلیل مستقل بودن فضاها امکان این وجود دارد که پانل مربوط به هر فضا به صورت جداگانه روشن و خاموش، و نیز دمای آن را به میزان دلخواه تنظیم کرد. راحتی و آسایش زیادی را برای کاربر فراهم می‌­کند.

  • استقلال فضاها

در سیستم‌­های داکت اسپلیت با روشن کردن دستگاه هوا از طریق کانال­‌ها به همه فضاها منتقل شده و امکان خاموش کردن دستگاه در یک فضای خاص و یا تنظیم دمای دلخواه در آن وجود ندارد، در حالی که در سیستم­های VRF این امکان وجود دارد که پانل داخلی مربوط به هر فضا به صورت مستقل روشن و خاموش شده و نیز بروی دمای دلخواهی تنظیم گردد.

با مقالات جامع و معتبر تهویه مطبوع لوگرانو همراه باشید:

  1. چیلر
  2. داکت اسپلیت
  3. فن کویل
  4. دستگاه هواساز
  5. کولر گازی
  • تعمیرات و نگهداری

با توجه به مجزا بودن پانل­‌های خارجی دستگاه­‌های داکت اسپلیت، این دستگاه­‌ها نسبت به سیستم­‌های VRF استهلاک کمتری دارند، همچنین در صورت خراب شدن یک یا تعدادی از پانل­‌های خارجی بقیه دستگاه به کار خود ادامه می­دهد در حالیکه در سیستم­‌های VRF با از کار افتادن پانل خارجی کارکرد کلیه پانل­‌های داخلی متوقف می‌­شود.

  • تعداد پانل خارجی

استفاده از سیستم­‌های VRF موجب کاهش تعداد پانل­های خارجی و زیباتر شدن نمای ساختمان می‌­شود.

  • طول و ارتفاع لوله­ کشی

سیستم­های VRF قابلیت لوله‌­کشی در طول و ارتفاع­های بالا را دارا می‌­باشند، در حالی که این میزان در سیستم­های داکت اسپلیت محدود است. معمولاً سیستم­های داکت اسپلیت دارای ۵۰ متر طول کل لوله­‌کشی و ۳۰ متر لوله­‌کشی در ارتفاع می­‌باشند، در حالیکه این اعداد برای سیستم VRF خیلی بیشتر است.

  • فضای اشغال شده در اثر اجرا دستگاه‌­ها

طول لوله­‌کشی انجام شده در سیستم‌­های داکت اسپلیت بیشتر از میزان انجام شده در سیستم­‌های VRF (با ظرفیت و شرایط یکسان) است، همچنین کانال­کشی انجام شده در سیستم‌­های داکت اسپلیت فضای زیادی را اشغال می­‌کند در حالی که این امر در سیستم­‌های VRF حذف می­‌شود.

مقایسه VRF با داکت اسپلیت لوگرانو

نتیجه گیری

باید در نظر داشت که فارغ از مواردی که در مقاله ارایه شد، ممکن است تکنولوژی و نسل‌های جدید هر کدام از دو دستگاه VRF یا داکت اسپلیت اقدام به رفع برخی مشکلات و یا اضافه کردن ویژگی‌های همراه باشند که می‌توان جهت بررسی بیشتر و مقایسه و تفاوت VRF با داکت اسپلیت با کارشناسان مجرب و مهندسین متخصص مشورت کرد. تیم مشاوره لوگرانو نیز در هر لحظه آماده ارایه اطلاعات مورد نیاز و کمک بیشتر به شما است.

۴.۵/۵ - (۴ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 5 =