عیب یابی کولر گازی و رفع مشکلات آن

عیب یابی کولر گازی

اگر جزو کسانی هستید که در هنگام راه اندازی کولر گازی و داکت اسپلیت خود با مشکل روبه‌رو شده اید و عملکرد نامناسبی را از دستگاه خود دریافت می کنید در این مقاله قصد داریم به بررسی ۵ دلیل در پروسه عیب یابی کولر گازی بپردازیم و راهکارهای رفع مشکلات آن را بررسی کنیم.

کولر گازی نیز مانند دیگر دستگاه های صنعت تهویه مطبوع نیاز به تنظیم و بررسی منظم دارد. امروزه برخی از گجت های هوشمند مانند کنترل کننده ها و ترموستات هوشمند می تواند شما را در این زمینه همراهی کند و بسیاری از مسایل مربوط به تعمیر و نگهداری را تشخیص و یادآوری کند. بنابراین قبل از شروع یک مشکل بزرگ و یا آسیب رسیدن به سایر اجزای دستگاه می توانید از بروز آن جلوگیری کنید.

اولین مشکل رایج کولر گازی: خرابی ترموستات

درواقع خود سیستم تشخیص عیوب ممکن است دچار مشکل شود! بله گاهی ترموستات هوشمند نیز با مشکل روبه رو می شود و باید برای رفع آن اقدام کنیم. این میتواند به سادگی ایراد در اتصالات برقی یا شبکه و اینترنت مربوط به این دستگاه باشد. یا حتی خیلی ساده تر اگر ترموستات از باتری سکه ای استفاده می کند، ممکن است عمر آن تمام شده و نیاز به تعویض باشد.

همچنین اگر ترموستات دستگاه را در جایی قرار دهید که نور مستقیم خورشید دریافت می کند، می تواند بر میزان دقت و عملکرد آن نیز تأثیر بگذارد. بنابراین اگر مقدور است محل نصب ترموستات را تغییر دهید و در مکانی ترجیحا سایه و با دمای مناسب (عدم تاثیری پذیری از سرما یا گرما) قرار دهید.

دلیل دیگر کار نکردن ترموستات می تواند عدم کالیبراسیون مناسب باشد.

برای بررسی کالیبراسیون ترموستات، یک دماسنج شیشه ای بردارید و آن را در کنار ترموستات خود قرار دهید. بعد از ۱۵ دقیقه، وضعیت درجه و عدد هر دو دستگاه را بررسی کنید. اگر بیش از یک درجه اختلاف وجود دارد، وقت آن رسیده است که ترموستات خود را دوباره کالیبره کنید. همچنین شما می توانید با تغییر ترموستات آنالوگ به ترموستات هوشمند، مشکلات ترموستات قدیمی خود را برطرف کنید.

همینطور که می دانید یکی از مزیت های ترموستات هوشمند امکان زمانبندی کار دستگاه و همینطور بررسی و تنظیم درجه دستگاه از طریق یک اپلیکیشن تلفن همراه است. در مقاله زیر بیشتر توضیح داده ایم.


مقاله مرتبط: ترموستات هوشمند داکت اسپلیت


» دومین مشکل رایج کولر گازی: نشت آب

اگر روی دیوار یا سقف اثراتی از لکه های آب مشاهده کردید یا به وضوح چکه کردن آب از یونیت داخلی را می بینید، تعجب نکنید. یک مشکل در کارکرد دستگاه شما وجود دارد. احتمالا در پروسه تعمیر و نگهداری از کولر گازی قصور کرده اید و دستگاه با اینکار به شما یادآوری خواهد کرد. از جمله دلایل نشت آب در یونیت داخلی، گرفتگی مسیر تخلیه آب بوده و یا اینکه پمپ میعانات مشکل دار شده است. در این صورت باید مسیر تعمیر یا تعویض را در نظر بگیرید.

برای بررسی این مشکل یک مقاله کامل را به آن اختصاص داده ایم که می توانید از طریق لینک زیر به آن دسترسی داشت باشید.


مقاله مرتبط: علت نشت آب از کولر گازی چیست؟


عیب یابی کولر گازی کمپرسور

» سومین مشکل رایج کولر گازی: کمپرسور

کمپرسور یکی از اصلی ترین اجزای دستگاه کولر گازی محسوب می شود و باعث می شود تا تبادل گرما انجام شود و با فشار گاز مبرد هوا خنک سازی شود. تغییر در سطح فشار گاز مبرد و همچنین عدم روانکاری منجر به خرابی کمپرسور سیستم می شود. اگر مبرد به اندازه کافی وجود نداشته باشد، کمپرسور داغ شده و از کار می افتد.

همچنین اگر سطح مبرد بیش از حد مورد نیاز باشد، مبرد اضافی منجر به افزایش فشار در دستگاه می شود که می تواند باعث از کار افتادن آن شود. اگر تهویه مطبوع شما به درستی هوا را خنک نمی کند یا جریان هوای سیستم ضعیف شده است، احتمالاً مشکل از کمپرسور است. برای حل این موضوع بهتر است از یک تکنسین فنی کمک بگیرید.


مقاله مرتبط:


» چهارمین مشکل رایج کولر گازی: نشت مبرد

مبرد یا گاز فریون ماده اصلی در فرآیند خنک سازی هوا توسط سیستم تهویه مطبوع محسوب می شود. کاهش میزان مبرد دستگاه یا نشت مبرد از جمله مواردی است که باعث ایجاد مشکلاتی در پروسه خنک سازی خواهد شد. علاوه بر این، نشت مبرد می تواند برای محیط زیست نیز مضر باشد.

در صورت نشتی، باید مبرد را پر کنید و با یک تعمیر جزئی توسط متخصص مشکل رفع خواهد شد. در صورت بروز مشکل بزرگتر در لوله ها، ممکن است نیاز به تغییر زیرساخت در کل شبکه دستگاه باشد. اما ابتدا باید برخی علایم را مشاهده کنید سپس نگران این موضوع باشید! بنابراین ما مقالاتی مفید و تخصصی در این مورد انتشار داده ایم که می توانید از طریق لینک زیر به آن دسترسی داشته باشید.

  1. شارژ گاز داکت اسپلیت چه موقع است؟
  2. گاز کولر گازی چیست؟

» پنجمین مشکل رایج کولر گازی: فیلتر

فیلتر کولر گازی نقش مهمی در تمیز نگه داشتن جریان هوا و عاری از هرگونه گرد و غبار و آلاینده ها به عهده دارد. بنابراین گرفتگی فیلتر هوا علاوه بر اینکه به طور مستقیم با سلامتی شما سروکار دارد باعث می شود تا جریان هوا محدود و کارایی سیستم تهویه مطبوع را برای جابه جای و چرخش هوا و همینطور خنک سازی محیط کاهش یابد.

اگر احساس می کنید جریان هوای کولر گازی کاهش یافته است و یا با اینکه درجه ترموستات در مقدار مناسبی تنظیم شده ولی خبری از خنک بودن محیط نیست احتمالا باید فیلتر دستگاه را بررسی کنید. برای بررسی این موضوع حتما دو مقاله زیر را مطالعه کنید.

  1. علت خنک نکردن داکت اسپلیت
  2. پرتاب باد کولر گازی و داکت اسپلیت

 

تعمیر و نگهداری منظم از کولر گازی می تواند به شناسایی مشکلات اساسی کمک کند. بنابراین قبل از اینکه مشکل بزرگتری پیش بیاید با توسط یک برنامه مشخص و مناسب همواره به فکر بررسی شرایط دستگاه خود باشید. از مهمترین موارد این برنامه بازدید ماهانه فیلتر و شرایط کارکرد دستگاه و همچنین بازدید در ابتدای فصل های پرکاربرد دستگاه است.

۴/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 3 =