نشت آب از دستگاه کولر اسپلیت و جمع شدن یک گودال آب در خانه احتمالا آخرین چیزی است که از سیستم تهویه مطبوع خود انتظار دارید! نشت آب می تواند هزینه های تعمیرات بسیار زیادی را برای شما به ارمغان بیاورد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی برخی از عوامل که باعث ایجاد چنین شرایطی می شود بپردازیم. با ما همراه باشید.
سیستمهای تهویه مطبوع نه تنها وضعیت دمای خانه را تنظیم می کنند بلکه بر میزان رطوبت خانه نیز تاثیرگذار هستند. در یونیت داخلی دستگاه های تهویه مطبوع بخشی با عنوان کویل اواپراتور وجود دارد.
هنگامی که هوای گرم به داخل سیستم تهویه مطبوع کشیده می شود با گذر از روی این کویل تبدیل به هوای خنک خواهد شد و در حین این پروسه، مقداری از رطوبت حاصل شده از این سیکل به داخل ظرف تخلیه میعانات وارد می شود و از طریق خطوط تعبیه شده به خارج از منزل هدایت خواهد شد.
بنابراین مشکل زمانی رخ می دهد که رطوبت بیش از حد در کولر گازی جمع شده باشد و دفع آب اضافی به سختی انجام شود. این می تواند منجر به نشت آب از سیستم و در داخل خانه شود.
» آیا میتوان هنگام نشت آب از کولر گازی از آن استفاده کرد؟
دستگاه تهویه مطبوع شما حتی زمانی که از آن آب نشتی دارد به کار خود ادامه خواهد داد. با این حال، ممکن است متوجه کاهش توانایی آن در خنک کردن اتاق و خانه شوید. بنابراین از آنجایی که دلیل نشتی را نمی دانید، بهتر است که به محض مشاهده چکیدن آب از کولر اسپلیت، آن را خاموش کنید.
در برخی موارد، اجزای یونیت داخلی دستگاه ممکن است آسیب دیده باشد و اگر ادامه روند کار دستگاه متوقف نشود منجربه صدمه رسیدن به دیگر قطعات خواهد شد. همچنین نشتی آب به دیوار، فرش، مبل و دکوراسیون منزل نیز لطمه خواهد زد.
» برخی دلایل علت نشت آب از کولر گازی (اسپلیت)
- گرفتگی و مسدود شدن خط تخلیه میعانات
این یکی از رایج ترین دلایل نشتی آب در کولر اسپلیت است. رطوبت جمع آوری شده توسط یونیت داخی که در طول فرآیند رطوبت زدایی انجام می شود ممکن است حاوی خاک، پرز و کثیفی باشد. با گذشت زمان، اگر خط تخلیه میعانات تمیز نشود، می تواند تجمع یافته و باعث انسداد شود. در نهایت، آب به بیرون منتقل نمی شود و از بخش یونیت داخلی منزل راه خود را پیدا می کند.
برخی از کولر گازی های مدرن، دارای یک کلید قطع هستند که در صورت تشخیص گرفتگی خط میعانات، دستگاه را خاموش می کند. این یک گزینه عالی برای محافظت از خانه شما در برابر آسیب دیدن ناشی از نشت آب است.
اهمیت تمیز بودن دستگاه و همچنین بازدید ماهانه از روند تخلیه میعانات و عدم گرفتگی خطوط تخلیه می تواند از بروز این چنین مشکلی جلوگیری کند.
- سوراخ شدن سینی تخلیه
یک تشت و سینی تخلیه در زیر کویل های اواپراتور در یونیت داخلی قرار دارد تا هنگام چکه کردن قطرات آب، آنها را جمع آوری و از طریق خطوط دیگر به بیرون از خانه هدایت کند. بنابراین، اگر ظرف تخلیه آسیب دیده یا زنگ زده باشد، آب به جای رفتن به داخل خط تخلیه، شروع به نشت می کند.
- جداسازی خط تخلیه
اگر خط تخلیه دستگاه به درستی وصل نشده باشد، امکان هدایت قطرات آب به بیرون از منزل فراهم نخواهد بود و پس از پرشدن ظرفیت سینی زیر کویل اواپراتور شاهد نشت آب در داخل منزل خواهید بود. برای بررسی این موضوع و یا وصل خطوط تخلیه می توانید از تکنیسین فنی کمک بگیرید.
- ایجاد تراکم بیش از حد رطوبت
مسدود شدن کانال های رفت و آمد هوا، هوای کثیف و آلوده و مسدود شدن پمپ تخلیه نیز می تواند منجر به نشت آب شود. هنگامی که هوا به دلیل انسداد نمی تواند آزادانه در سراسر سیستم تهویه مطبوع گردش کند، احتمال تعریق مجرای (تراکم بیش از حد) افزایش می یابد. رطوبت بالا در تابستان احتمال ایجاد تراکم را افزایش می دهد.
- کویل های اواپراتور منجمد
کویل اواپراتور بخشی از واحد داخلی سیستم تهویه مطبوع است و به دلیل نشت مبرد یا مسدود شدن جریان هوا، امکان یخ زدن آن پیش میآید. این می تواند به تجمع رطوبت منجر شود و باعث سر ریز شدن ظرف تخلیه و نشت آب به بیرون شود.
- فیلترهای هوای کثیف
یک فیلتر هوای کثیف می تواند باعث اختلال در گردش هوا شود و همینطور که در نکات قبلی اشاره کردیم عدم گرش هوا باعث ایجاد مشکلاتی برای دستگاه خواهد شد. بنابراین تمیز بودن مداوم فیلترها و بازدید ماهانه از آنها بسیار اهمیت دارد.
یکی از دیگر از موارد مهمی که باعث به وجود آمدن نشتی از یک کولر اسپلیت می شود، عدم نصب صحیح دستگاه یونیت داخلی است. بنابراین اگر به تازگی دستگاه خود را خریداری و نصب کرده اید و در همین ابتدای کارکرد، شاهده باران آب از آن هستید می توانید مجدد با یک تکنسین فنی به جهت بررسی درستی نصب دستگاه صحبت و مشورت بگیرید.
بدون دیدگاه