کندانسینگ یونیت چیست؟


با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، روزانه انواع مختلفی از دستگاه‌های گرمایشی و سرمایشی هوا با کاربردها و شکل‌های مختلف تولید شده و در اختیار ما قرار می‌گیرد. در راستای همین موضوع برای بررسی و پاسخ کامل به سوال کندانسینگ یونیت چیست می‌توان این گونه شروع کرد که کندانسینگ یونیت‌ها در واقع نوعی دستگاه سرمایشی گرمایشی هستند که تقریبا شبیه به چیلرهای تراکمی بوده با این تفاوت که فاقد اپراتور هستند.

سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی موجود با توجه به کاربردها، قیمت‌ها و به طور کلی ویژگی‌هایی که دارند برای مصارف گوناگون انتخاب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه‌ی این مطلب با تهویه مطبوع لوگرانو همراه باشید، به معرفی و بررسی این دستگاه‌ها و پاسخ کامل به سوال کندانسینگ یونیت چیست خواهیم پرداخت.کندانسینگ یونیت

کندانسینگ یونیت چیست؟

یکی از تجهیزات مهمی که در تهویه مطبوع و سیستم‌های برودتی کاربرد ویژه‌ای دارد، همان کندانسینگ یونیت است که بر اساس سیستم تبرید ساخته شده است. کندانسینگ یونیت که با نام انگلیسی Condensing Unit شناخته می‌شود، نوعی سیستم خنک کننده شبیه به چیلرهای هوایی یا مینی چیلر است که به عنوان نوعی سیستم تهویه‌ای در برخی ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری، مراکز بزرگ، سالن‌ها و… به کار می‌رود.

اساس عملکرد این سیستم‌های سرمایشی بر مبنای انتقال یافتن حرارت در بین هوای اطراف کویل‌های خنک کننده بوده و کامل کننده‌ی عملکرد این کویل‌های خنک کننده نیز، وجود یک فن خواهد بود.

همچنین زمانی که به عنوان سیستم گرمایشی از کندانسینگ یونیت استفاده شود نیز به کمک موتورخانه‌های مرکزی، پکیج یا بویلرها گرمای مطلوب و مورد نیاز را تامین خواهد کرد. این دستگاه‌ها که مانند سایر سیستم‌های دوکاره، بسیار پرطرف‌دار شده و در انواع مختلف با ابعاد و کاربردهای متفاوتی با توجه به نیاز ساختمان مورد نظر به تهویه، قابل تهیه است.

بررسی کندانسینگ یونیت گرمایشی

به طور کلی کندانسینگ یونیت نوعی سیستم سرمایشی برای خنک کردن هوا در فصل‌های گرم سال است؛ اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و محبوبیت زیادی که سیستم‌های چند منظوری در بین مردم پیدا کرده است با اندکی تغییر می‌توانیم شاهد گرمایشی شدن این سیستم و گرم شدن هوای ساختمان باشیم. برای این موضوع و اجرایی شدن آن، می‌توانیم یکی از دو کار زیر را انجام دهیم.

  • معکوس کردن سیکل

تنها با استفاده از نصب نوعی شیر یا سوپاپ معکوس کننده، می‌توان مبرد را بعد از کمپرسور به سمت اپراتور داخل ساختمان هدایت کرد تا گرمای خود را به هوای ساختمان داده و باعث گرم شدن آن شود. در واقع با یک شیر معکوس کننده می‌توانیم تجربه‌ی داشتن سیستمی گرمایشی با کندانسینگ یونیت را تجربه کرد.

  • کویل آب گرم

در برخی مکان‌ها که دارای هوای بسیار سردی بوده و جزو مناطق سردسیر محسوب می‌شوند، استفاده از روش زیر راه مناسبی برای گرمایش هوا نیست. به همین منظور راه دیگری برای داشتن کندانسینگ یونیت گرمایشی وجود دارد که انتخاب مناسبی برای این مواقع خواهد بود. استفاده از کویل آب گرم یا بخار داغ درون هواساز، همین راه دوم برای تامین گرمایش ساختمان به وسیله کندانسینگ یونیت است که بعد از جاری شدن آب گرم در کویل و چرخش فن، شاهد افزایش دما در ساختمان خواهیم بود.

لازم به ذکر است که تامین آب گرم مورد نیاز برای گرم شدن هوای ساختمان به وسیله‌ی کندانسینگ یونیت گرمایشی، باید توسط پکیج گازسوز، آبگرمکن یا بویلر موتورخانه انجام شود.

اجزای کندانسینگ یونیت

اجزای کندانسینگ یونیت

کندانسینگ یونیت یا همان یونیت خارجی در دستگاه‌های برودتی، از اجزای مختلفی تشکیل شده که به کمک آن‌ها بار برودتی را تامین کرده و مبرد را برای ورود به اپراتور آماده می‌کند. به طور کلی برای بیان بهتر و دقیق‌تر کاربرد این دستگاه و پاسخی جامع به سوال کندانسینگ یونیت چیست، لازم است به چند جز سازنده‌ی اصلی این دستگاه و طرز کار آن‌ها اشاره کنیم.

کمپرسور

حرکت مبرد در این سیستم نیاز به انرژی داشته و وظیفه‌ی تامین این انرژی و فشرده سازی آن را کمپرسور انجام می‌دهد. برخی از انواع کمپرسور که در اجزای کندانسینگ یونیت استفاده می‌شود شامل موارد زیر است:

  • روتاری
  • اسکرال
  • پیستونی
  • اسکرو

لازم به ذکر است که نوع دیگری از کمپرسورها وجود دارد که استفاده از آن در کندانسینگ یونیت بسیار مفید بوده و باعث کاهش مصرف انرژی نیز خواهد شد. کمپرسورهای اینورتردار با داشتن توانایی کنترل دور کمپرسور، می‌توانند به راحتی و بسیار دقیق‌تر، ظرفیت را کنترل کنند.

کندانسور

کندانسور با نام دیگر چگالنده یک نوع مبدل حرارتی بوده و کار اصلی آن، دفع گرمای مبرد است. برای توضیح دقیق‌تر می‌توان این گونه گفت که در ابتدا مبرد در حالت گازی شکل وارد کندانسور شده و بعد از انتقال حرارت خود به هوا یا آب به شکل مایع خارج خواهد شد. با توجه به توضیحی که داده شد باید متوجه شده باشید که به طور کلی دو نوع کندانسور وجود دارد که شامل موارد زیر است:

  • کندانسور هوا خنک
  • کندانسور آب خنک

شیر معکوس کننده

با توجه به اینکه برخی کندانسینگ یونیت‌ها به شکل هیت پمپ کار می‌کنند، قطعه‌ای با نام شیر معکوس کننده در ساختار آن‌ها وجود داشته که در واقع کار اصلی آن معکوس کردن جریان مبرد بوده و در همین راستا، بعد از معکوس شدن سیکل به جای برودت شاهد ایجاد بار حرارتی خواهیم بود. به عبارت دیگر می‌توان گفت نقش کندانسور و اپراتور کاملا جابه‌جا شده و عمل انتقال حرارت از محیط خارج به داخل انجام خواهد شد.

کویل‌ها

بعد از پاسخ به سوال کندانسینگ یونیت چیست با مفهومی به نام کویل در این دستگاه‌ها آشنا شدیم که بخش مهمی از کارکرد این سیستم‌ها نیز مدیون این قطعه است. کویل‌ها در دو نوع سرمایشی و گرمایشی ارائه شده‌اند که همین موضوع، نوع گرمایشی یا سرمایشی بودن کندانسینگ یونیت را نیز تعیین می‌کند.

کویل‌های گرمایشی کار انتقال گرما به بیرون را به کمک فن‌ها انجام داده و کویل‌های سرمایشی سرما را به کمک فن‌های سانتریفیوژ به بیرون انتقال می‌دهند. این کویل‌ها در کیفیتی بالا و با لوله‌هایی با سایز ۵.۸ اینچ طراحی می‌شوند.

همچنین کندانسینگ یونیت‌ها برای انجام وظیفه‌ی خود به شکلی درست و کامل به قطعات بسیار زیاد دیگری مانند موارد زیر نیاز دارند:

  • فن
  • فیلتراسیون
  • سنسور دما یا ترموستات
  • رطوبت زن
  • تابلو برق
  • المیناتور

انواع کندانسینگ یونیت چیست؟

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، کندانسینگ یونیت‌ها علاوه بر اینکه می‌توانند بر اساس کاربرد متفاوتی که دارند به دو نوع گرمایشی و سرمایشی تقسیم شوند با توجه به نوع کندانسور و مبرد موجود در ساختارشان نیز به دو نوع مختلف تقسیم می‌شوند که در ادامه به بررسی دقیق‌تر این موضوع می‌پردازیم.

کندانسینگ یونیت آبی

این نوع از کندانسینگ یونیت‌ها که در ساختار خود کندانسور آب خنک دارند، انتقال انرژی را توسط آب و به کمک لوله‌ها و پوسته‌های موجود در سیستم انجام داده و باعث خنک شدن محیط می‌شوند. نکته‌ی مهمی که در رابطه با این نوع از کندانسینگ یونیت‌ها وجود دارد این است که با توجه به نیازی که به لوله‌ کشی دارد، بیشتر در مکان‌های صنعتی که کمبود آب نداشته باشد قابل استفاده خواهد بود.

کندانسینگ یونیت هوایی

همان‌طور که از نام این دستگاه مشخص است، عمل خنک سازی از طریق انرژی هوا انجام شده و به عبارت دیگر کندانسور موجود در آن از نوع هوا خنک خواهد بود. لازم به ذکر است که این نوع کندانسینگ یونیت بهتر است در ساختمان‌های مسکونی که حجم هوای بالایی ندارند مورد استفاده قرار بگیرد.

کاربردهای کندانسینگ یونیت

کاربردهای کندانسینگ یونیت چیست؟

در ادامه‌ی پاسخ به سوال کندانسینگ یونیت چیست و بررسی کامل آن، بیان کاربردها و موارد استفاده از این دستگاه نیز امری ضروری خواهد بود که در ادامه به آن می‌پردازیم.

تبرید

کندانسینگ یونیت با ظرفیت‌های مختلفی در سیستم‌های برودتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال سردخانه‌ها معمولا از کندانسینگ یونیت آب خنک با ظرفیت‌های بسیار بالا استفاده کرده و یخچال‌های صنعتی و فروشگاهی معمولا از کندانسینگ یونیت هوایی با ظرفیت‌های پایین استفاده خواهد کرد.

تولید هوای سرد در سردخانه‌ها معمولا به وسیله‌ی سیستم‌های اپراتورهای هوایی انجام شده و مبرد خنک برای عبور از کویل اپراتور به کمک کندانسینگ یونیت تامین می‌شود. همچنین در برخی از سردخانه‌های زیر صفری که ظرفیت بالایی دارند از کندانسینگ یونیت به شکل دو پارچه استفاده می‌شود.

تهویه

در بسیاری از سیستم‌های خنک کننده‌ی هوا مثل اسپلیت، کولر گازی و … از کندانسینگ یونیت هوایی به عنوان یک یونیت خارجی استفاده می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که در بسیاری از هواسازهایی که کویل سرمایش DX دارند نیز از کندانسینگ یونیت استفاده می‌شود.

 

نتیجه‌ گیری

با توجه به بالارفتن هزینه‌ها، استفاده از سیستم‌های دوکاره در فصل‌های سرد و گرم سال برای تامین هوای مطلوب در فضای مورد نظر، امری کاملا منطقی بوده و به همین دلیل است که امروزه افراد زیادی در حال خرید و استفاده از کندانسینگ یونیت به عنوان سیستم تهویه هوا هستند.

این دستگاه‌ها که معمولا بدنه‌ی مقاومی دارند، هیچ گونه محدودیتی برای محل نصب نداشته و در هر شرایطی قابلیت نصب کردن را دارند. به طور مثال پشت بام یا فضاهای باز انتخاب مناسبی برای نصب کندانسینگ یونیت بوده و در مقابل در یک اتاقک به عنوان فضایی کاملا بسته نیز می‌توان آن را نصب کرد.

در نهایت کندانسینگ یونیت به عنوان محصولی باکیفیت و مقرون به صرفه در مقایسه با سایر محصولات مشابه خود انتخاب بهتری خواهد بود. همچنین برای نصب این سیستم گرمایشی و سرمایشی بهتر است در ابتدا با گروهی شامل افراد متخصص در این زمینه و تجهیزات کامل و حرفه‌ای مشورت کنید.

۴.۵/۵ - (۴ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 1 =